close

Čertí škola a Mikuláš

3.12.2021

Čertí škola na prvním stupni v ZŠ Revoluční
Už od rána žáci prvního stupně, převlečeni do kostýmů čertíků a andělů, netrpělivě vyhlíželi své učitele. Nemohli se totiž dočkat vyučování plného čertovin.
Učitelé v čertovských kostýmech se se správnou čertovskou náladou vrhli do pekelné výuky. Velkým překvapením pro děti bylo vystoupení žáků VIII. třídy, kteří si s třídním učitelem připravili pro mladší spolužáky pravou Mikulášskou nadílku. Samozřejmě nechybělo čtení z knihy hříchů. Lucifer upozornil na to, co by se mělo zlepšit. Dokonce někteří zlobivci přislíbili, že své chování hned napraví. Závěrem děti řekly říkanky a zazpívaly písničky, které si pro tuto příležitost připravily.
Byl to moc hezký zážitek nejen pro děti, ale i učitele.

třídní učitelka I. třídy: Mgr. Jaroslava Londová

 

Mikuláš s čerty a anděly navštívili I. stupeň ZŠ Revoluční

V pátek 3. prosince vtrhli čerti na první stupeň a k velkému překvapení žáků chytili paní učitelku že, ji odnesou. Ve dveřích však narazili na Mikuláše, který čerty napomenul, že hlavním důvodem jejich návštěvy jsou děti.
Lucifer otevřel Knihu hříchů a začal číst jména žáků. Ty zlobivé chtěli dát čerti do pytle a odnést do pekla. Pro hodné měl Mikuláš s anděly nachystanou sladkou nadílku. Na závěr jsme zazpívali Mikulášovi a jeho pomocníkům.
Tím to bych chtěla poděkovat žákům z VIII. třídy a panu učiteli V. Šmahelovi za velmi pěkně připravenou mikulášskou nadílku.

Jana Šmídová